Стало відомо, скільки українців вважають себе щасливими

Читать на русском
Майже третина українців вважають себе дуже щасливими людьми, і тільки 2 відсотки учасників опитування - абсолютно нещасними.
фото з відкритих джерел

В Україні майже третина громадян вважають себе дуже щасливими людьми. Водночас абсолютно нещасними себе назвали лише 2%.

Такими є результати опитування соціологічної групи Рейтинг, опубліковані в четвер, 21 січня.

Українці почали менше хвилюватися, що захворіють на коронавірус – опитуванняУкраїнці почали менше хвилюватися, що вони чи їхні близькі захворіють на COVID-19. Також менше стежать за новинами про коронавірус.

Так, у січні 20201 року в період суворих карантинних обмежень назвали себе щасливими 29% учасників опитування. Це більше, ніж було навесні 2020 року (тоді таких було всього 19%).

При цьому половина українців вважає себе скоріше щасливими, а 17% - не дуже. Більшість з тих, хто назвав себе щасливими, люди молодого віку.

Українці також висловилися і про джерела щастя у житті. Зокрема, 64% вважають, що воно, перш за все, залежить від внутрішнього стану людини. А 27% впевнені - що від зовнішніх обставин.

Соціологи звертають увагу, що зниження рівня депресії, тривожності та втоми серед українців можна пояснити тим, що опитування проводилося в період зимових свят, коли є відпустки, зустрічі з близькими і рідними.

Опитування проводилося в період з 14 по 16 січня серед 1600 респондентів по всій країні.

Нагадаємо, раніше в опитуванні українці обрали головну подію 2020 року.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: