Українці почали менше хвилюватися, що захворіють на коронавірус – опитування

Читать на русском
Українці почали менше хвилюватися, що вони чи їхні близькі захворіють на COVID-19. Також менше стежать за новинами про коронавірус.
Фото: Reuters

Українці почали менше хвилюватися, що вони чи їхні близькі захворіють на COVID-19. Також менше стежать за новинами про коронавірус.

Про це йдеться у опитуванні Соціологічною групою «Рейтинг».

Порівняно з попередніми опитуваннями знизився рівень хвилювання, що респонденти чи їхні близькі інфікуються вірусом. Через те, що захворіють на COVID особисто, хвилюються близько 40% (у листопаді 2020 – 57%). Що захворіють їхні близькі та рідні люди, хвилюються 78% (у листопаді – 87%).

Більше висловлюють занепокоєння стосовно можливого захворювання старші респонденти та жінки. 16% опитаних розповіли, що вже перехворіли коронавірусом.

Згідно з опитуванням, актуальність новин про COVID для громадян поступово знижується. 51% респондентів часто цікавляться новинами про коронавірус, 26% цікавляться ними інколи, 12% – рідко. Взагалі не цікавляться цією інформацією 10% опитаних. Більше інтересу до таких новин виявляють люди старших вікових груп.

Опитування проводилось 14-16 січня 2021 року.

Раніше повідомлялось, що українці більше побоюються фінансових труднощів через COVID, аніж хвороби.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: