Новий рік та COVID-19: як більшість українців відзначатимуть свята

Читать на русском
Олег Голубенкополітичний експерт

За результатами опитування, яке провів Фонд «Демократичні ініціативи» ім. Ілька Кучеріва спільно із Київським міжнародним інститутом соціології, 81% українців планує зустріти новий 2021 рік удома. У коментарі «Слово і діло» політолог Олег Голубенко відзначив, що святкування вдома і у колі рідних переважно пов’язане із фінансовою кризою та загальними обмеженнями, які існують у світі.

«Я думаю, що це досить висока цифра. Раніше більше людей прагнули проводити свята за межами власних помешкань: у подорожах або на курортах. Пандемія загалом вплинула на фінансовий стан та на обмеження, які досі зберігаються у світі», ‒ сказав Голубенко.

Політолог відзначив, що висока цифра громадян, які планують лишатися вдома на свята, свідчить, що карантинні обмеження у світі відіграють свою роль.

Зняття обмежень на роботу ресторанів: де українці святкуватимуть Новий рікЕксперт вважає, що заборони, які діяли на роботу ресторанів у новорічну ніч не вплинули на обмеження святкування.

«По-перше, криза стала причиною, яка вдарила по бюджетах. Другий момент – це відсутність упевненості у завтрашньому дні. Третій момент – це певні обмеження цілої низки країн, пов’язані із подорожами. Я не думаю, що послаблення, які у нас запровадили, суттєво вплинули на рішення українців, бо загальний настрій в принципі залежить не від цього», ‒ пояснив експерт.

Нагадаємо, соціологи також з'ясували, скільки грошей українці готові витратити на новорічний стіл.

Раніше повідомлялося, що Кабмін дозволив ресторанам працювати до ранку новорічної ночі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: