На модернізацію ГТС в Україні хочуть витратити 13 мільярдів

Читать на русском
На модернізацію ГТС в Україні протягом десяти років планують витратити 13 мільярдів гривень.
Фото: 112 Україна

«Укртрансгаз» розробив програму розвитку системи ГТС на найближчі 10 років. Вона передбачає інвестиції в розмірі близько 13 млрд грн.

Про це повідомив головний інженер АТ «Укртрансгаз» Володимир Рудко в рамках онлайн-дискусії ENERGY INSIDE в понеділок, 19 жовтня, передає УНН.

Шмигаль розповів, якою буде ціна на газ у жовтніЦіна на газ для населення в Україні в жовтні коливатиметься від 4700 до 5000 гривень за тисячу кубометрів. Однак після закінчення опалювального сезону газ знову подешевшає.

«Для того щоб забезпечити безаварійну і надійну роботу системи, «Укртрансгаз» відпрацював і сформував програму розвитку на найближчі 10 років. Відповідно до програми розвитку, ми плануємо інвестувати в наші підземні сховища, в технологію, близько 13 млрд грн. На найближчі 3 роки ця цифра становитиме близько 5,8 млрд грн », - сказав він.

Рудко пояснив, на що спрямують ці кошти.

«В першу чергу - це ті об'єкти, які задіяні в роботі - це компресорні станції...У найближчі 3 роки плануємо інвестувати в модернізацію компресорної станції «Більче-Волиця» - це є унікальним сховищем, активний обсяг газу якого становить 17 млрд м3. Це найбільше сховище в Україні та Європі. Ми плануємо інвестувати в цю компресорну станцію близько 1 млрд грн», - сказав Рудко.

Другий об'єкт, в який «Укртрансгаз» спрямує кошти - це компресорна станція «Богородчанська». За словами Рудко, до 2023 року в неї хочуть інвестувати також близько 1 млрд грн.

Нагадаємо, на початку жовтня стало відомо, що Молдова буде зберігати свої запаси газу в підземних сховищах України.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: