ГТС перейшла на спецрежим через повінь

Читать на русском
Оператор газотранспортної системи (ГТС) України перейшов на спеціальний режим роботи у зв'язку з потужною повінню на заході країни.
Фото: ДСНС

Оператор газотранспортної системи (ГТС) України перейшов на спеціальний режим роботи у зв'язку з потужною повінню на заході країни. Ремонтні бригади вже готуються приступити до відновлювальних робіт на газових магістралях.

Про це повідомив гендиректор Оператора ГТС Сергій Макогон у Facebook в суботу, 27 червня.

За його словами, спецрежим необхідний для швидкого прийняття заходів і забезпечення безперебійного газопостачання.

«Ми визначили всі потенційно небезпечні зони та розробили заходи локалізації в разі надзвичайних ситуацій, а також сценарії перемикання газових потоків. У місцях, де газопроводи перетинають річки, ведеться постійний моніторинг рівня води і стану опорних споруд. Всі технічні служби і ремонтні бригади мобілізуються і необхідне обладнання готується приступити до ремонту, як тільки дозволять погодні умови», - написав він.

Макогон запевнив, що на сьогодні транзит газу в країни ЄС і подання українським споживачам проходить безперебійно і в запланованих обсягах.

«Об'єкти газової інфраструктури, які беруть участь у забезпеченні транзиту, знаходяться під особливим контролем: експерти компанії зараз оцінюють ризики як прийнятні», - додав він.

Раніше стало відомо, яку допомогу Україні просила у ЄС для боротьби з повенями.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: