Локдаун у Словаччині: українців попередили про нововведення на кордоні

Читать на русском
З 15 січня 2021 року на українсько-словацькому кордоні зміниться порядок пропуску осіб. Причина - суворий локдаун у Словаччині.
фото з відкритих джерел

З 15 січня 2021 року на українсько-словацькому кордоні зміниться порядок пропуску осіб, які прямують до Словаччини.

Про це йдеться в повідомленні Держприкордонслужби.

Коронавірус у світі: скільки тривали локдауни у різних країнахТривалість локдауну в Британії становила 110 днів, у Франції – 87 днів. В Україні весняний локдаун і карантин вихідного дня тривали 108 днів.

«З 8:00 (за київським часом) 15 січня 2021 року припиняється пропуск пішоходів в пункті пропуску «Вишнє Нємецке»(з української сторони пункт пропуску «Ужгород»). У той же час, відновлюється оформлення пішоходів в пункті пропуску «Убля» («Малий Березний»). Пункт пропуску «Вельке Слеменце» («Малі Селменці») залишається тимчасово закритим», - йдеться у повідомленні.

Зараз в Словаччину можуть в'їжджати тільки ті громадяни третіх країн, яким надано право на проживання на території країни або які мають національну візу, видану посольствами країни за кордоном.

В'їзд на територію держави також дозволений для громадян третіх країн, які є близькими родичами особи, яка має право на постійне або тимчасове місце проживання в Словаччині чи громадянина цієї країни.

Як відомо, в Словаччині з 1 по 24 січня діє локдаун з комендантською годиною.

Нагадаємо, в Україні строгий карантин також запроваджено до 24 січня. При цьому в Кабміні заявили, що в країні одні з найбільш м'яких карантинних обмежень по всій Європі.

За даними МОЗ, зараз всі країни-сусіди України перебувають у червоній зоні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: