Столицю Іспанії оголосили зоною катастрофи через снігопади

Читать на русском
Снігопади в Іспанії. Мадрид і ще сім міст уряд визнав зонами катастрофічного лиха. Це допоможе компенсувати збитки регіонам.
twitter.com/adolforubio8

Уряд Іспанії у вівторок, 19 січня, погодився оголосити Мадрид і ще сім населених пунктів зонами катастрофічного лиха, які постраждали через сильні снігопади. Це допоможе компенсувати завдані негодою збитки.

Про це повідомляє DW.

Засніжену Іспанію показали з космосуЄвропейське космічне агентство (ESA) опублікувало супутниковий знімок Іспанії з космосу після аномального снігопаду минулими вихідними.

Як заявила офіційний представник уряду Іспанії Марія Хесус Монтеро, уряд Іспанії ухвалив рішення оголосити території, які постраждали через снігопади, зонами катастрофічного лиха. Зокрема, зоною лиха оголосили Мадрид, а також міста в автономних спільнотах Астурія, Кастилія-і-Леон, Кастилія-Ла-Манча, Андалусія, Арагон, Ріоха і Наварра.

За її словами, жителі зазначених районів зможуть отримати допомогу і компенсацію в залежності від обсягу збитків, завданих бурею. Обсяг збитків буде уточнюватися, оскільки очисні та інші роботи ще не завершені.

Нагадаємо, в Мадриді 8 січня почався сильний снігопад, який тривав понад 30 годин.

Через негоду зупинилася робота аеропорту Барахас, не ходили потяги, автобуси, метро працювало з перебоями. Жителів Іспанії закликали не виходити на вулицю. Снігова буря виявилася найсильнішою за останні 50 років.

Влада Мадриду оцінила збитки від снігопадів приблизно в 1,4 млрд євро.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: