Україну з візитом сьогодні відвідає президент Молдови

Читать на русском
В Україні у вівторок, 12 січня, перебуватиме президент Молдови Мая Санду. У Києві вона зустрінеться з президентом Володимиром Зеленським.
фото gov.md

В Україні у вівторок, 12 січня, перебуватиме президент Молдови Мая Санду. У Києві вона зустрінеться з президентом Володимиром Зеленським та першими особами країни.

Візит Санду днем ​​раніше проанонсували в ОПУ.

Візит Санду в Україну: що обговорюватимуть лідери двох країнЕксперт вважає, що зміна влади у Молдові може дати поштовх для нового етапу двосторонніх відносин і проблеми, що накопичились за останні роки, можуть бути розв'язані в рамках взаємовигідних економічних проєктів.

«12 січня президент України Володимир Зеленський в Києві проведе переговори з президентом Республіки Молдова Маєю Санду, яка буде знаходитися в Україні з офіційним візитом. За результатами переговорів глави держав підпишуть низку двосторонніх документів», - повідомляли у президента.

Як зазначив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в ефірі телеканалу «1+1» у вівторок вранці, 12 січня, приїзд Санду до Україні свідчить про перезавантаження двосторонніх відносин.

«По-перше: головною новиною вже є те, що свій перший закордонний візит президент Молдови здійснює саме до України...Це говорить про визнання Молдовою авторитету України», - сказав міністр.

При цьому він додав, що погляди України та Молдови на врегулювання Придністровського конфлікту збігаються.

Нагадаємо, 11 січня стало відомо, що Санду на посаді президента вирішила здійснити свій перший офіційний візит до України.

Пізніше повідомлялося, що президент Молдови у Києві зустрінеться в главою держави Володимиром Зеленським, прем'єр-міністром Денисом Шмигалем і спікером ВР Дмитром Разумковим.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: