Розслідування справи про Межигір'я завершене – ГПУ

Читать на русском
У справі про Межигір'я 50 томів – обвинувальний акт буде скерований до суду, коли адвокати колишнього президента ознайомляться з матеріалами справи.

Генеральна прокуратура завершила розслідування проти третього президента України Віктора Ющенка у справі про виведення з державної власності резиденції Межигір'я на користь Віктора Януковича.

Як пише «Слово і Діло», про це з посиланням на начальника управління спеціальних розслідувань ГПУ Сергія Горбатюка повідомляє theБабель у четвер, 1 серпня.

Він стверджує, що адвокати Ющенка вже знайомляться з матеріалами справи. Це також підтвердив адвокат Ющенка Віталій Наум, назвавши звинувачення абсурдними.

Начальник Другого відділу Управління спецрозслідування Андрій Радіонов розповів, що ГПУ готується до передачі обвинувального акта до суду, після того як колишній президент і його адвокати ознайомляться з 50 томами справи.

Віктора Ющенка підозрюють за ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

Нагадаємо, що раніше ГПУ оголосила Ющенку підозру у справі про виведення резиденції Межигір'я із державної власності. У ГПУ повідомили, що підозрює Ющенка в розтраті майна на 540 мільйонів гривень.

Сам Ющенко заявив у 2016 році, що ділянка дісталася Януковичу, оскільки він «не міг вплинути на це».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: