Російському опозиціонеру Навальному обрали запобіжний захід

Читать на русском
Опозиціонеру Олексію Навальному, якого вчора затримали в аеропорту відразу після повернення з Німеччини, обрали запобіжний захід прямо у відділку поліції управління МВС по місту Хімки.

Російському опозиціонеру Олексію Навальному, якого вчора затримали в аеропорту «Шереметьєво» відразу після повернення з Німеччини, обрали запобіжний захід прямо в відділі поліції управління МВС по місту Хімки.

Про це повідомляє адвокат опозиціонера Вадимир Кобзєв на своїй сторінці в Twitter.

Представник МЗС Росії попросив суд заарештувати опозиціонера на 30 діб. Суд погодив клопотання.

«Олексій Навальний поміщений під варту на 30 діб до 15 лютого 2021 року», - повідомив адвокат.

ФСВП просив суд заарештувати Олексія Навального до розгляду питання про заміну йому покарання з умовного на реальний по справі «Ів Роше».

У МВС Росії пояснили, що правоохоронці звернулися до Хімкинського міського суду Москви з клопотанням провести виїзне засідання за місцем затримання опозиціонера, бо у нього відсутній актуальний результат тесту на коронавірус.

«У день прибуття з Німеччини до Російської Федерації в умовно засудженого Навального були відсутні актуальні результати тесту на коронавірусну інфекцію...», - повідомили в МВС.

При цьому вхід до приміщення, де відбувалось судове засідання над Навальним, був обмежений із метою забезпечення санітарно-епідеміологічної безпеки.

Як відомо, 17 січня Навальний вперше після отруєння повернувся до Росії. Опозиціонера затримали під час проходження паспортного контролю в московському аеропорту «Шереметьєво».

Проти Навального порушили справу про розкрадання, йому загрожує до 10 років в'язниці. Раніше сам опозиціонер у коментарі журналістам на борту літака заявляв, що вважає своє затримання в Москві неможливим.

Також стало відомо, що Навального, якого затримали у московському аеропорту, утримують у відділку поліції в підмосковних Хімках.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: