В ОПУ розповіли подробиці будівництва автомагістралі до Кишинева

Читать на русском
Будівництво мосту через річку Дністер, який стане частиною нової автомагістралі з Києва до Кишинева, буде виконано за рахунок держбюджету.
president.gov.ua

Будівництво мосту через річку Дністер, який стане частиною нової автомагістралі з Києва до Кишинева, буде виконано за рахунок коштів з держбюджету.

Про це повідомив заступник керівника Офісу президента Ігор Жовква в інтерв'ю «ТСН», опублікованому в понеділок, 18 січня.

Нова позиція Кишинева щодо Придністров'я: що має передбачити КиївВлада Молдови згуртована як ніколи й це пришвидшить процеси євроінтеграції, однак РФ може піти на провокації в окупованому регіоні, вважає експерт.

«Одним з проєктів, який ми почнемо негайно, стане будівництво мосту через річку Дністер в районі Ямпіль-Косеуць, і відповідної магістралі, яка з'єднає Київ і Кишинів. І не просто з'єднає, а дозволить майже за 5 годин доїхати автомобілем від Києва до Кишинева через новий міст. Фінансування будівництва цього мосту буде здійснюватися за рахунок державного бюджету України. Зазначу, будівництво всього мостового переходу здійснюється за рахунок України«, - сказав Жовква.

За його словами, «Укравтодор» вже працює над відповідним нормативно-правовим забезпеченням цього фінансування.

«Також Україна добудує частину магістралі від Києва безпосередньо до мосту. Там велика частина вже побудована, відновлена ​​або реконструйована...Молдова, зі свого боку, буде добудовувати власну частину цієї магістралі. І, знову ж таки, у них частину цієї дороги вже побудовано. Тому це абсолютно реалістичний проєкт з реалістичним фінансуванням. Залишилося тільки його виконати. Відповідні доручення двох президентів українська і молдавська сторона отримали», - додав заступник голови ОПУ.

Нагадаємо, домовленість про будівництво автомагістралі була досягнута минулого тижня - під час візиту Маї Санду до Києва.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: