Голова ВАКС визнала, що відвідала захід екснардепа Ківалова

Читать на русском
Керівниця антикорупційного суду заявила, що дійсно була на заході, яке організував колишній член українського парламенту.
Олена Танасевич і Андрій Боровик

Голова Вищого антикорупційного суду Олена Танасевич підтвердила, що відвідувала захід, на якому був присутній голова Окружного адміністративного суду міста Києва Павло Вовк та керівник Конституційного суду Сергій Тупицький, та який, за даними Національного антикорупційного бюро, організував колишній народний депутат Сергій Ківалов.

Про це вона повідомила у коментарі Transparency International Ukraine.

«Після обговорення формату цих лекцій, після визначення дати першої пробної онлайн-лекції керівник вищого навчального закладу поінформував мене про те, що наразі в цьому ж приміщенні відбувається захід, на якому має місце неформальне спілкування професійної юридичної спільноти та запропонував відвідати зазначений захід, посилаючись на те, що на цьому заході також є і мої колеги. Я зайшла в приміщення, побачила кілька знайомих облич, привіталася. Ми поспілкувалися на людські звичайні теми, абсолютно не пов'язані з моєю професійною діяльністю. Після чого повідомила, що мені необхідно їхати, адже вдома на мене чекає родина. Мені запропонували сказати привітання присутнім, я побажала добра, здоров’я на наступний рік усім присутнім і покинула зазначений захід», – підкреслила Танасевич.

За її словами, вона там перебувала близько 30 хвилин. Водночас, Танасевич відмовилася назвати, хто ще був на цьому заході, а також не показала лист-запрошення на 18:00 до Київського інституту інтелектуальної власності та права Національного університету «Одеська юридична академія», оскільки він надійшов на її особисту пошту.

Голова антикорупційного суду повідомила, що не спілкувалася з керівниками Окружного адмінсуду та Конституційного суду Вовком та Тупицьким.

Водночас, за даними журналіста slidstvo.info, детективи НАБУ для вручення повістки голові ОАСК Вовку прибули на цей захід близько 21:00 і на ньому була присутня Танасевич. Сам Вовк ігнорує повістки до антикорупційного суду, де йому мають обрати запобіжний захід.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру голові ОАСК Вовку, Аблову, керівнику ДСА Холоднюку та іншим. За версією слідства, Вовк організував і створив злочинну організацію. Як вважають детективи, ця злочинна організація ухвалювала замовні рішення у власних інтересах, а також політичних еліт та бізнес-кіл. Зокрема, для цього голова ОАСК нібито використовував схему з подання штучних, надуманих, адміністративних позовів від підставних громадських організацій чи фізичних осіб до свого ж суду з подальшим «надшвидким» їхнім розглядом та з наперед визначеним результатом.

Крім того, зазначена організація намагалася захопити владу в Україні, отримавши контроль над Вищою радою правосуддя і Вищою кваліфікаційною комісією суддів. Для цього вони нібито ухвалювали рішення в інтересах деяких чиновників, а ті, своєю чергою, призначали до ВРП та ВККС підконтрольних ОАСК осіб.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: