Детективи НАБУ вручили повістку голові ОАСК Вовку

Читать на русском
Вручення повістки до Вищого антикорупційний суд відбулося під час святкування, організованого колишнім нардепом і президентом одного з юридичних вишів.
Павло Вовкфото: babel.ua

Детективи НАБУ вручили главі Окружного адміністративного суду Києва Павлу Вовку повістку до суду.

Про це повідомила пресслужба НАБУ у четвер, 24 грудня.

Вручення повістки до Вищого антикорупційний суд відбулося під час святкування, організованого колишнім нардепом і президентом одного з юридичних вишів.

Крім Вовка, серед гостей були голова КСУ Олександр Тупицький та судді КСУ, які також мають процесуальний статус свідків у кримінальній справі про спробу захоплення державної влади через контроль над Вищою радою правосуддя і Вищою кваліфікаційною комісією суддів.

Засідання ВАКС, на яке викликають Вовка, має відбутися 5 січня 2021 року.

У НАБУ стверджують, що Вовк вже третій місяць ігнорує обов'язок з'явитися до слідчого судді. Вовк заперечує, що має статус підозрюваного.

Плівки ОАСК: як Вовк і Ко «воюють» із НАБУНаціональне бюро звернулося до очільниці Офісу генпрокурора з проханням погодити документи для подання їх до Вищої ради правосуддя.

Раніше Національне антикорупційне бюро вдруге оголосило керівника Окружного адмінсуду Києва Павла Вовка в розшук, оскільки той не з'явився до ВАКС, а також ігнорує виклики НАБУ на допит. Водночас у пресслужбі ОАСК повідомили, що Вовк перебуває на лікарняному через коронавірус. Після чергової неявки до суду НАБУ відправила до Офісу генерального прокурора проєкт клопотань до Вищої ради правосуддя про надання дозволу на затримання і арешт Вовка, його заступника Євгена Аблова, Келеберди та Погрібніченка.

Як відомо, 22 жовтня Вовк та його адвокат не з'явилися на засідання до Вищого антикорупційного суду, на якому йому мали обрати запобіжний захід. 29 жовтня керівник ОАСК вдруге не з'явився до суду і ВАКС вчергове відклав засідання на 5 листопада.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру голові ОАСК Вовку, Аблову, керівнику ДСА Холоднюку та іншим. За версією слідства, Вовк організував і створив злочинну організацію. Як вважають детективи, ця злочинна організація ухвалювала замовні рішення у власних інтересах, а також політичних еліт та бізнес-кіл. Зокрема, для цього голова ОАСК нібито використовував схему з подання штучних, надуманих, адміністративних позовів від підставних громадських організацій чи фізичних осіб до свого ж суду з подальшим «надшвидким» їхным розглядом та з наперед визначеним результатом.

Крім того, зазначена організація намагалася захопити владу в Україні, отримавши контроль над Вищою радою правосуддя і Вищою кваліфікаційною комісією суддів. Для цього вони нібито ухвалювали рішення в інтересах деяких чиновників, а ті, своєю чергою, призначали до ВРП та ВККС підконтрольних ОАСК осіб.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: