Шотландія посилює карантин

Читать на русском
На сьогодні в країні госпіталізовані з COVID 1 829 осіб, з них 142 пацієнти перебувають у реанімації.

Шотландія та більшість її островів знаходяться під найсуворішим рівнем посиленого карантину. Сьогодні перший міністр Нікола Стерджен оголосила про посилення обмежень з 16 січня.

Про це повідомляє The Independent.

За її словами, ситуація з коронавірусом в Шотландії «є дуже нестабільною і надзвичайно серйозною». На сьогодні в країні госпіталізовані з COVID 1 829 осіб, з них 142 пацієнти перебувають у реанімації.

Так, з суботи в Шотландії заборонено розпивати напої в громадських місцях, а також просто неба. У разі придбання алкоголю, жителям доведеться вживати його вдома.

Також уряд посилив правила із «самовивозу» придбаних товарів. Тепер тільки магазини роздрібної торгівлі, які продають предмети першої необхідності, такі як одяг, дитяче обладнання та книги, зможуть запропонувати послуги з самовивозом.

Крім того, жителі Шотландії зможуть залишати свої будинки тільки для роботи, медичних послуг і придбання товарів. Їм настійно рекомендується уникати непотрібних поїздок, щоб уникнути ризику розповсюдження COVID.

Також уряд дозволив займатися спортом на вулиці, включаючи ходьбу, їзду на велосипеді, гольф або біг. При цьому дозволено займатися спортом із людиною з іншого домашнього господарства, однак зустріч має відбуватися на свіжому повітрі.

Відзначимо, що за сьогодні в Шотландії виявили 1707 нових випадків зараження на коронавірус. При цьому 64 людини померли.

Раніше повідомлялося, що Шотландія має намір провести новий референдум про незалежність.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: