Туреччина схвалила китайську COVID-вакцину, яку закупила Україна

Читать на русском
Агентство щодо ліків і медичного обладнання при міністерстві охорони здоров'я Туреччини схвалило екстрене використання вакцини від коронавірусу компанії Sinovac.
Фото з відкритих джерел

Агентство щодо ліків і медичного обладнання при міністерстві охорони здоров'я Туреччини схвалило екстрене використання вакцини від коронавірусу компанії Sinovac.

Про це з посиланням на турецькі ЗМІ повідомляє «Європейська правда».

Пандемія COVID-19: які країни вже розпочали вакцинаціюВакцинацію населення проти коронавірусу почали вже більше 30 країн світу – серед них США і країни ЄС.

Зазначається, що схвалення відбулося після проведення усіх необхідних наукових оцінок та інспекцій.

У відомстві зазначили, що вакцину схвалили у терміновому порядку для того, щоб населення могло отримати доступ до цього препарату якомога швидше.

В агентстві додали, що зразки вакцини тестувалися в лабораторіях країни протягом 14 днів.

Вакцинація медпрацівників в Туреччині розпочнеться 14 січня. Міністр охорони здоров'я Туреччини Фахреттін Коджа вже зробив щеплення китайською вакциною в прямому ефірі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що МОЗ України уклало контракт про постачання вакцини виробництва компанії Sinovac Biotech. Україна очікує перше постачання вакцини у березні 2021 року.

Також ми писали, що Міністерство охорони здоров’я у найближчі дні планує підписати контракти з новими компаніями-виробниками вакцини від коронавірусу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: