Резніков назвав причини блокування КПВВ бойовиками

Читать на русском
Блокування КПВВ бойовиками на Донбасі. Окупанти не хочуть показувати успіх України, а також приховують ситуацію з коронавірусом, вважає Резніков.
tsn.ua

Окупанти на Донбасі продовжують блокувати роботу контрольно-пропускних пунктів в'їзду-виїзду, щоб бажаючі виїхати не змогли побачити позитивні сторони життя в Україні.

Про це заявив віцепрем'єр-міністр, міністр реінтеграції Олексій Резніков в інтерв'ю «ТСН», опублікованому 29 грудня.

Жителів ОРДЛО будуть вакцинувати від коронавірусу на КПВВЖителі тимчасово окупованих районів Луганської та Донецької областей зможуть вакцинуватися від коронавірусу на контрольних пунктах в’їзду-виїзду. Таку можливість для них передбачив український уряд.

«Для них (окупантів - ред.) демонстрація успіху України - це погана історія. Коли українці, які проживають сьогодні в якості заручників на окупованих територіях, перетинають КПВВ і бачать, що тут змінюється життя, кращі дороги, дешевші і якісніші продукти, нові сучасні хаби і сервіси прямо на КПВВ ... Це найгірше, що може бути для Росії і їх окупаційних проксі», - сказав Рєзніков.

Міністр вважає, що відкриття нових КПВВ свідчать про успіх України в переговорному процесі. Це може привести до необхідності нового нормандського саміту, чого не хоче окупаційна влада.

Крім цього однією з причин блокування КПВВ може бути спроба приховування ситуації з коронавірусом на Донбасі.

«Вони розповідають, що у них там тільки пневмонія, а COVID-19 майже немає. Ну, це тільки в тоталітарних режимах можливо приховати правду. Весь світ хворіє, а вони - ні, такого не буває», - заявив віцепрем'єр.

Нагадаємо, Україна відновила пропуск на всіх семи КПВВ на Донбасі ще в листопаді.

Однак бойовики вже понад місяця блокують роботу п'яти КПВВ - «Щастя», «Золоте», «Гнутове», «Майорське» і «Мар'їнка». Пропуск здійснюється тільки через пункт «Станиця Луганська», а також двічі на тиждень - через «Новотроїцьке».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: