Стала відома дата візиту Майї Санду до України

Читать на русском
Президент Молдови Майя Санду здійснить свій перший закордонний візит до України 12 січня 2021 року.
gov.md

Президент Молдови Майя Санду здійснить свій перший закордонний візит до України 12 січня цього року.

Про це повідомив заступник керівника Офісу Президента України, дипломатичний радник президента Ігор Жовква в статті для «Дзеркала тижня», опублікованій в суботу, 2 січня.

Проєвропейська влада в Молдові: чи ослабне роль Росії у регіоніРоль Росії у Молдові після програшу Додона не ослабне тому, що в республіці залишаються механізми впливу з боку Кремля на будь-яку владу, вважає експерт.

«Новий рік почнемо з перезавантаження двосторонніх відносин з Молдовою - 12 січня відбудеться офіційний візит до України новообраного президента Маї Санду, який стане для неї першим з моменту обрання», - зазначив він.

Жовква також додав, що держави Північної Європи і країни Балтії - надійні союзники України, з якими в ОПУ планують підтримувати динаміку активних контактів і взаємодії.

«Розраховуємо на плідну співпрацю зі Швецією як діючим головою ОБСЄ в 2021 році, з Норвегією - як непостійним членом Ради Безпеки ООН в 2021-2022 роках. Будемо зберігати динаміку інтенсивних контактів з Литвою - в 2021 році плануємо проведення Ради президентів України та Литовської Республіки», - додав Жовква.

Він також зазначив, що важливим стратегічним партнером України залишається і Польща.

Нагадаємо, Санду вступила на посаду президента Молдови 24 грудня.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: