Українські моряки прибули на спецпідготовку до США

Читать на русском
Українські моряки прибули до США для тренувань на катерах Island. Курси під керівництвом інструкторів пройдуть в Балтиморі.
twitter.com/UKRintheUSA/

Українські військові моряки зі складу екіпажів патрульних катерів класу Island прибули до США. Під керівництвом американських інструкторів у Балтиморі вони пройдуть курс навчання на катерах Island.

Про це повідомило посольство України в США в Twitter.

Оборона в кредит: які катери Британія може побудувати для УкраїниВісім британських ракетних катерів допоможуть Україні реалізувати концепцію москітного флоту.

«До США прибули українські екіпажі 3-х патрульних катерів класу Island для проведення 10-тижневого курсу спецпідготовки в Балтиморі», - йдеться в повідомленні.

Очікується, що після спецпідготовки Україна отримає партію американських катерів - вже другу, яку США планують передати Україні в рамках допомоги в сфері безпеки і оборони.

Нагадаємо, підготовку українських моряків раніше анонсували в Міноборони.

Всього у 2021 році ВМС планують отримати від США три патрульні катери класу Island.

Командування ВМС України очікує, що катери Island прибудуть до України протягом першого півріччя, а до кінця 2021 року знайдуть всі можливості - тоді буде дивізіон з п'яти катерів цього класу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: