До України повертаються четверо звільнених моряків з Лівії

Читать на русском
До України повертаються четверо моряків з танкера Captain Khayyam, що перебували в Лівії з 2016 року.
фото REUTERS

Додому повертаються четверо українських громадян - членів екіпажу танкера Captain Khayyam, який за підозрою в контрабанді нафтопродуктів заарештували в Лівії в 2016 році.

Про це повідомляє прес-служба Офісу президента 7 січня.

МЗС працює над звільненням українських моряків в Нігерії – КулебаМіністерство закордонних справ України активно працює над звільненням з піратського полону шістьох українських моряків із судна Stevia, яке було захоплене минулого тижня біля узбережжя Нігерії.

«В Україну повертаються чотири українських громадянина – члени екіпажу танкера Captain Khayyam, який було затримано в територіальних водах Лівії 13 лютого 2016 року. Моряки Євген Морар, Володимир Тостоган, Олег Войнеровський та Павло Чайка вже в дорозі додому», - йдеться в повідомленні.

Чотирьох українців та інших членів екіпажу танкера Captain Khayyam в грудні 2017 року лівійський суд засудив до п'яти років ув'язнення.

«Оскільки двоє українських моряків мають проблеми зі здоров'ям, представники України неодноразово піднімали перед лівійською стороною питання їх звільнення з гуманітарних міркувань», - відзначили в ОПУ.

Президент Володимир Зеленський подякував за роботу українським дипломатам, МЗС та іншим відомствам, завдяки яким повернення українців додому стало можливим.

Нагадаємо, в новорічну ніч до України повернулися 9 полонених із Сирії.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: