Українські військові моряки пройдуть підготовку в США

Читать на русском
Українські військові моряки зі складу екіпажів патрульних катерів класу Айленд незабаром вирушають у США на 10-тижневе навчання.
armyinform.com.ua

Українські військові моряки зі складу екіпажів патрульних катерів класу «Айленд» незабаром вирушають у Балтимор (США) на 10-тижневе навчання під керівництвом американських інструкторів.

Про це в понеділок, 4 січня, повідомляє інформаційне агентство Міноборони «АрміяІнформ».

Оборона в кредит: які катери Британія може побудувати для УкраїниВісім британських ракетних катерів допоможуть Україні реалізувати концепцію москітного флоту.

Як зазначається, українські екіпажі будуть працювати безпосередньо на катерах під час виходів у акваторії, навчаться самостійно експлуатувати головні двигуни, на практиці перевірять роботи бортових систем, засобів навігації, зв'язку та іншого катерного обладнання і технічних засобів американського виробництва.

У Міноборони нагадали, що в листопаді 2019 року до бойового складу ВМС ЗСУ увійшли перші два патрульних катери класу «Айленд», які отримали назви «Старобільськ» та «Слов'янськ» і вже виконують завдання в басейні Чорного моря.

А в 2021 році США в рамках підтримки України в сфері безпеки і оборони передадуть додатково ще три катери класу «Айленд».

«Це катери Берегової охорони США, які в подальшому збільшать бойові здатності ВМС України під час виконання завдань в операційних зонах Азово-Чорноморського регіону», - йдеться в повідомленні.

У відомстві також анонсували створення в складі ВМС України до кінця року повноцінного дивізіону патрульних катерів класу «Айленд».

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що американські патрульні катери прибудуть до України не пізніше першого півріччя 2021 року.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: