ОБСЄ за вихідні зафіксувала майже 80 випадків порушення перемир’я на Донбасі

Читать на русском
Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ в Україні зафіксувала 76 випадків порушення режиму припинення вогню на Донбасі у період з вечора п’ятниці до вечора неділі.
Фото з відкритих джерел

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ в Україні зафіксувала 76 випадків порушення режиму припинення вогню на Донбасі у період з вечора п’ятниці до вечора неділі.

Про це йдеться у звіті СММ ОБСЄ.

Динаміка обстрілів сил ООС: 218 порушень режиму припинення вогню у грудніПротягом грудня в зоні ООС побільшало обстрілів порівняно з листопадом. Дев’ятеро наших бійців поранені.

У документі зазначено, що більшість порушень зафіксували в Донецькій області.

Так, в регіоні СММ за вихідні нарахувала 74 порушення режиму припинення вогню, у тому числі 29 вибухів невизначеного походження. Більшість порушень було зафіксовано ввечері 8 і в ніч на 9 січня в районах на північ від Мар'їнки, а також вранці 10 січня поблизу Ясинуватій.

Крім того, за цей період в Луганській області СММ зафіксувала 2 вибуху невизначеного походження на захід від ділянки розведення в районі Золотого.

Всього з початку домовленостей Тристоронньої контактної групи 27 липня 2020 року ОБСЄ зафіксувала в цілому 5 780 порушень режиму припинення вогню.

Нагадаємо, 11 січня внаслідок обстрілу російсько-окупаційних військ в районі Пісків загинув український військовослужбовець.

Також ми писали, що у 2020 році на Донбасі під час бойових дій 49 українських військових загинули та 335 – отримали поранення.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: