На Донбасі 5 населених пунктів вже тиждень залишаються без води

Читать на русском
На Донбасі виявили чотири місця поривів водопроводу Горлівка-Торецьк за межами смт Південне.

На Донбасі виявили чотири місця поривів водопроводу Горлівка-Торецьк за межами смт Південне.

Про це в неділю, 10 січня, повідомила пресслужба Донецької облдержадміністрації.

Відзначається, що в результаті обстеження ділянки водопроводу Горлівка-Торецьк за межами смт Південне виявлено чотири місця поривів. Співробітникам компанії «Вода Донбасу» вдалося частково провести земляні роботи.

«Піротехнічний розрахунок Держслужби України з НС під час супроводу співробітників КП компанія «Вода Донбасу» виявив і вилучив гранату ПГ-22. Всього до обстеження залучалися 24 людини і шість одиниць техніки, з них від ДСНС - п'ять осіб і дві одиниці техніки», - йдеться в повідомленні адміністрації.

Проведення ремонтних робіт заплановано на 11 січня за дотримання режиму припинення вогню. В ОДА нагадали, що з 4 січня без водопостачання залишається населення міст Торецьк і Залізне, а також смт Північне, смт Південне та частково смт Щербинівка.

Також зазначено, що в «сірій зоні» дозволено проводити ремонтні роботи тільки у світлий час доби в супроводі представників СММ ОБСЄ і піротехнічного підрозділу ДСНС України.

Як відомо, 4 січня стався порив на водогоні (діаметром 900 мм) «Горлівка-Торецьк». Без водопостачання залишилися 5 населених пунктів (м. Торецьк, м. Залізне, смт Північне, смт Південне та частково смт Щербинівка, близько 38 тис. мешканців)).

Нагадаємо, з 1 січня «Київводоканал» підвищив тарифи на централізоване водопостачання та водовідведення для споживачів приватного сектора.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: