Озвучили втрати на Донбасі за 2020 рік

Читать на русском
Під час бойових дій на Донбасі у 2020 році під час бойових дій загинули майже півсотні українських військових.

Під час бойових дій на Донбасі у 2020 році під час бойових дій загинули майже півсотні українських військових.

Про це заявили в Генштабі ЗСУ, повідомляє BBC News Україна в четвер, 24 грудня.

«У боях на Сході України за весь 2020 рік загинуло 49 українських бійців (бойові безповоротні втрати ЗСУ). Четверо з них загинули вже під час перемир'я. Поранених за рік (бойові санітарні втрати ЗСУ), за даними Генштабу станом на 13 грудня, було 332 бійці. З них за час перемир'я - 15. З 13 грудня на Донбасі поранили ще трьох українських військових. Таким чином кількість всіх поранених у боях військовослужбовців у 2020 році зросло до 335. А поранених за час перемир'я - до 18», - пише ВВС.

Особливий статус ОРДЛО: що змінить продовження дії закону для ДонбасуЕксперт пояснив, що продовження дії закону про особливий статус свідчить про те, що ситуація на Донбасі не змінилась.

При цьому «найгарячішими» ділянками фронту залишаються позиції на півдні (Маріупольський напрямок), а також ділянки під Авдіївкою, Попасною і Торецьким.

«З набуттям чинності режиму припинення вогню інтенсивність обстрілів зменшилася, що вплинуло на зниження втрат серед особового складу ЗСУ», - додали в Генштабі.

У ЗСУ також відзвітували про небойові втрати армії за рік.

«Кількість небойових втрат військовослужбовців ЗСУ за період проведення бойових дій під час ООС за 2020 рік становить 70 осіб, з них з 27 липня - 15 осіб», - повідомляє Генштаб.

Як пояснюється, до небойових втрат відносять смерті військових від хвороб, нещасних випадків, самогубств та з інших причин.

«Також до небойових втрат слід віднести загибель одного бійця 14-ї механізованої бригади 14 грудня зниклого зі свого підрозділу, а через декілька днів його тіло повернула так звана «Народна міліція ЛНР» зі слідами численних травм», - продовжує видання.

Раніше на Донбасі підірвався боєць ЗСУ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: