На західному кордоні починають виникати черги – ДПСУ

Читать на русском
Після Різдва на кордоні України зріс пасажиропотік. На західному кордоні з'являються черги на виїзд з країни, найбільше - в пунктах пропуску Грушів, Шегині і Ужгород.
dpsu.gov.ua

Після різдвяних свят на кордоні України зріс пасажиропотік. На західних ділянках кордону з країнами ЄС з'являються черги.

Про це повідомили в пресслужбі Держприкордонслужби.

Перекази в Україну: як надходження з-за кордону стимулюють економікуВ умовах коронавірусної кризи надходження з-за кордону стимулюють внутрішній попит та підтримують гривню, вважає експерт.

«З 9 січня в пунктах пропуску фіксується збільшення пасажиро-транспортного потоку. На даний момент виїзд громадян з України переважає над в'їздом, особливо на ділянках кордону з країнами ЄС», - повідомили у відомстві.

Зростання пасажиропотоку пов'язане зі збільшенням кількості українців, які після свят знову їдуть за кордон.

«Всього за вихідні і святкові дні, 7-10 січня, кордон держави перетнуло понад 150 тис. осіб і близько 30 тис. автомобілів», - відзначили в ДПСУ.

Переважна більшість громадян і транспорту були оформлені на виїзд з України.

«В даний час значних черг перед пунктами пропуску на державному кордоні України немає. У той же час найбільш завантаженими пунктами пропуску залишаються «Грушів», «Шегині» та «Ужгород», де ще залишаються близько 100 легкових транспортних засобів, які очікують оформлення», - уточнили у відомстві.

Нагадаємо, раніше в ДПСУ розповіли, що до України за рік не пустили майже 20 тисяч іноземців.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: