В Україну за рік не пустили майже 20 тисяч іноземців – ДПСУ

Читать на русском
Державна прикордонна служба в 2020 році не пропустила до України понад 19,5 тисяч іноземців. Серед них і ті, які відвідували Крим.
dpsu.gov.ua

Державна прикордонна служба в 2020 році не пропустила в Україну понад 19,5 тисяч іноземців.

Про це повідомив голова Держприкордонслужби Сергій Дейнеко в інтерв'ю «Інтерфакс-Україна».

Робота за кордоном: як зміняться міграційні процеси після епідемії COVID-19Експерт переконаний, що після епідемії коронавірусу збільшиться попит на робочу силу в ЄС, тому є підстави очікувати нової хвилі міграції.

«Всього з початку року до України з різних причин ми не пропустили понад 19,5 тис. іноземців. У більшості випадків це ті, хто не зміг підтвердити мету своєї подорожі, мали обмеження в'їзду або незаконно відвідували окуповані території, перевищили терміни перебування або подорожували з недійсними документами. Найбільше серед іноземців - це громадяни Росії, Молдови і Туреччини», - сказав Дейнеко.

За його словами, також було виявлено понад 8 тис. осіб, як українців, так і іноземців, що незаконно відвідували окупований Крим.

«При цьому саме співробітниками прикордонного відомства винесено по відношенню до іноземців за різні порушення понад 7800 заборон на в'їзд в нашу країну. Крім того, додам, що за 11 місяців ми виявили понад 8 тис. осіб - це і українці, і іноземці - які незаконно відвідували тимчасово окупований Крим», - зазначив Дейнеко.

Він додав, що за добу прикордонники виявляють до 40 таких людей, які після візиту до Криму намагаються потрапити в Україну.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Білорусь обмежила пропуск на кордоні з Україною.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: