Уряд дозволив проводити експрес-тести на COVID приїжджим з Криму та ОРДЛО

Читать на русском
Кабінет міністрів України дозволив проводити тестування на коронавірус осіб, які прибувають з території тимчасово окупованого Криму і ОРДЛО, за допомогою експрес-тесту на визначення антигена.
Фото з відкритих джерел

Кабінет міністрів України дозволив проводити тестування на коронавірус осіб, які прибувають з території тимчасово окупованого Криму і ОРДЛО, за допомогою експрес-тесту на визначення антигена.

Відповідна постанова Кабміну опублікована на Урядовому порталі.

«Самоізоляція, обсервація особи у зв’язку з прибуттям з тимчасово окупованих територій в Донецькій та Луганській областях, Автономної Республіки Крим та м. Севастополя припиняється в разі одержання негативного результату тестування на COVID-19 методом полімеразної ланцюгової реакції або експрес-тесту на визначення антигена коронавірусу SARS-CoV-2», - зазначається у документі.

Зазначається, що тест має проводитися після перетинання КПВВ на межі з тимчасово окупованими територіями в Донецькій і Луганській областях та АР Крим.

Облаштування пунктів тестування на антиген доручено забезпечити Донецькій, Луганській і Херсонській облдержадміністраціям разом з ДП «Реінтеграція та відновлення». На Херсонщині до цього також залучать Укрзалізницю.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що жителі тимчасово окупованих районів Луганської та Донецької областей зможуть вакцинуватися від коронавірусу на контрольних пунктах в’їзду-виїзду. Таку можливість для них передбачив український уряд.

Також ми писали, що у 2021 році від коронавірусу необхідно буде прищепити як мінімум 30 мільйонів українців для того, щоб подолати пандемію.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: