У США дозволили вільний продаж експрес-тестів на COVID

Читать на русском
Управління контролю за якістю продуктів та медикаментів США дозволило вільне використання тесту Ellume COVID-19 Home Test, який можна буде придбати в аптеці без рецепта лікаря.
Ілюстративне фото з відкритих джерел

Управління контролю за якістю продуктів та медикаментів США, яке займається регулюванням обігу медикаментів та медичних приладів на території країни, дозволило вільне використання тесту Ellume COVID-19 Home Test, який можна буде придбати в аптеці без рецепта лікаря.

Про це повідомляє пресслужба управління.

«Сьогоднішня авторизація стала важливим кроком в діагностуванні COVID-19. Затвердивши тест для безрецептурного використання, управління дозволяє його продаж в аптеках, де пацієнт може придбати його, зробити мазок у носі, активувати реактиви та побачити результат уже через 20 хвилин», - заявив комісар управління Стівен Ган.

У повідомленні також зазначається, що своїм рішенням регулятор офіційно визнав ефективність тесту Ellume COVID-19 для виявлення коронавірусу в організмі людини.

В управлінні також додали, що влада США прагне розширити доступ американців до тестування, зменшити навантаження на лабораторії, а також допомогти людям уникнути зайвих візитів до лікарень.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що Україна отримала від Об'єднаних арабських еміратів 25 тисяч експрес-тестів на COVID-19 і 100 тисяч захисних масок.

Також ми писали, що тести на коронавірус в Україні проводитимуть усім особам з симптомами ГРВІ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: