У МОЗ розповіли про оновлений алгоритм тестування на коронавірус

Читать на русском
Міністерство охорони здоров'я оновило алгоритм тестування на коронавірус. Тепер будуть тестувати і людей з симптомами ГРВІ.
Фото Слово і діло

Міністерство охорони здоров'я України оновило алгоритм тестування на коронавірус. Список осіб, які підлягають тестуванню, розширили.

Про це заявив на брифінгу в суботу, 19 грудня, міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

Боротьба з коронавірусом: чи можлива в Україні примусова вакцинація від COVID-19Експерт відзначив, що змушувати українців робити щеплення влада могла би лише за умов, якщо вакцина проти COVID-19 буде безкоштовною.

За його словами, тепер будуть робити тест на COVID і людям, у яких є ознаки гострої респіраторної вірусної інфекції. При цьому раніше тестування проводили людям з симптомами COVID-19 і пневмонії.

«Лабораторне обстеження, згідно з новим алгоритмом, буде проводитися особам з підозрою на COVID-19, клінічними симптомами. З будь-якими ознаками інших гострих респіраторних інфекцій та ознаками пневмонії», - повідомив він.

Також вводиться скринінгове обстеження з використанням швидких тестів на визначення антигену. Воно робиться за 15 хвилин. Його проводитимуть людям з вищевказаними симптомами, контактним особам, або людям, які повертаються з-за кордону, пацієнтам, які підлягають плановій госпіталізації.

«Ще одне. Позитивний результат тесту на визначення антигену в деяких випадках повинен бути підтверджений ПЛР. Не потрібно, якщо є симптоми COVID-19, робили тест. Якщо людина не має симптомів, була контактною, якщо буде позитивний тест, то потрібно ще зробити ПЛР», - додав міністр.

Нагадаємо, в Україні за добу виявили коронавірус майже у 12 тисяч осіб.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: