На КПВВ може з'явитися безкоштовне тестування на коронавірус

Читать на русском
На КПВВ на Донбасі планують проводити безкоштовні тести на коронавірус. Громадян будуть тестувати в медпунктах сервісних центрів.
фото Східного регіонального управління прикордонної служби

На КПВВ на Донбасі планують проводити безкоштовні тести на коронавірус безпосередньо в медичних пунктах сервісних центрів.

Про це заявила заступник міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Інна Голованчук в інтерв'ю Інтерфакс-Україна в середу, 25 листопада.

Ляшко розповів, куди скаржитися, якщо відмовляють у тестуванні на COVIDГоловний санітарний лікар України Віктор Ляшко розповів, куди скаржитися українцям, якщо їм відмовляють у тестуванні на COVID-19.

«Якщо говорити про послуги, які надаються та будуть надаватися в медичному пункті сервісного центру, планується там проводити безкоштовне тестування на COVID-19», - сказала Голованчук.

За її словами, процедура буде проходити відповідно до алгоритму дій, який буде напрацьований по тим послугам, що надають на «первинці» в медичному кабінеті такого сервісного хаба.

«Буде проводитися тестування на в'їзді (на підконтрольну територію, - ред.), якщо будуть продовжуватися карантинні обмеження. Поки не скажу, чи це буде для всіх або тільки для тих, хто буде мати відповідні симптоми, але це точно буде», - розповіла заступник голови Мінреінтеграціі.

Вона нагадала, що один такий сервісний центр вже працює в Щасті Луганської області. У грудні аналогічний центр відкриють на КПВВ в Новотроїцькому Донецької області і модернізують на Чонгарі Херсонській області біля адмінкордону з Кримом.

Планується, що в наступному році такі сервісні центри з'являться на всіх КПВВ, додала чиновниця.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про послуги, які можна отримати в сервісному центрі на КПВВ у Щасті.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: