Заява 6 країн щодо роковин катастрофи МАУ

Читать на русском
Міністерство закордонних справ опублікувало спільну заяву України, Афганістану, Великої Британії, Канади та Швеції щодо роковин катастрофи літака МАУ.
Фото - Getty Images

Міністерство закордонних справ опублікувало спільну заяву України, Афганістану, Великої Британії, Канади та Швеції щодо роковин катастрофи літака МАУ.

«Рік тому, рано вранці 8 січня 2020 року, літак рейсу PS752 Міжнародних авіаліній України було збито двома іранськими військовими ракетами класу «земля-повітря» поблизу Тегерана. Сьогодні ми вшановуємо пам’ять загиблих та висловлюємо щирі співчуття всім, хто оплакує жертви трагедії PS752. Ми поділяємо горе сімей, родичів та друзів, які втратили близьких», — вказано у повідомленні.

Роковини катастрофи МАУ: як відбуваються переговори з Іраном і що обіцяють українські політикиРік тому поблизу Тегерана був збитий пасажирський літак МАУ. Слово і діло нагадує, що зараз з розслідуванням і що обіцяли українські політики.

У спільній заяві держав зазначається, що держави закликали Іран надати повне та всебічне пояснення подій та рішень, які призвели до авіакатастрофи.

Нагадаємо, вранці 8 січня 2020 року український літак авіакомпанії МАУ впав поблизу аеропорту Тегерана. Загинули 167 пасажирів і 9 членів екіпажу – громадяни України, Афганістану, Британії, Ірану, Німеччини, Канади і Швеції.

Пізніше Іран визнав, що Boeing 737 був збитий ракетою, яку випустили військові з Корпусу вартових Ісламської революції.

«Слово і діло» нагадує, як відбуваються переговори з Іраном і що обіцяють українські політики щодо розслідування авіакасторофи.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: