Катастрофа МАУ: Канада оприлюднила звіт щодо збиття літака

Читать на русском
Канада продовжуватиме боротьбу за відстоювання прав родичів загиблих у січневій катастрофі літака МАУ в Ірані на справедливість і моральну компенсацію.
Архівне фото: ЕРА

Канада продовжуватиме боротьбу за відстоювання прав родичів загиблих у січневій катастрофі літака МАУ в Ірані на справедливість і моральну компенсацію. Окрім того, у цій справі Канада повністю підтримує Україну.

Про це сказано у звіті щодо збиття літака МАУ, який підготував спеціальний радник прем’єр-міністра Джастіна Трюдо з питань цієї авіакатастрофи Ральф Гудейл.

У документі зазначається, що Канада «рішуче налаштована» висловлювати своє занепокоєння стосовно того, що трапилося, на всіх належних міжнародних форумах для того, щоб відобразити розпач родин загиблих й допомогти запобігти таким умовам та поведінці, яка «зробила небо над Тегераном того доленосного ранку таким небезпечним».

Канадська сторона також заявляє, що досліджуватиме усі наявні механізми внутрішнього законодавства, аби змусити Іран відшкодувати жертви та досягти безпеки під час авіаперельотів.

Крім цього, звіт погодинно описує реакцію уряду Канади на інформацію про збиття літака. Також у документі є запитання, які країна поставила іранській стороні.

Нагадаємо, літак авіакомпанії МАУ був збитий іранськими військовими 8 січня цього року. Пасажирський літак був вражений під час вильоту з Тегерана. В результаті події загинули 167 пасажирів і дев'ять членів екіпажу. Жертвами стали громадяни України, Ірану, Канади, Швеції, Афганістану і Великобританії.

У липні влада Ірану погодилася виплатити родинам загиблих в авіакатастрофі пасажирів компенсації.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: