Стало відомо, скільки українських школярів навчається в інклюзивних класах

Читать на русском
У 2020-2021 навчальному році в інклюзивних класах українських шкіл навчається більше 25 тисяч учнів.
Ілюстративне фото з відкритих джерел

У 2020-2021 навчальному році в інклюзивних класах українських шкіл навчається більше 25 тисяч учнів.

Про це заявив міністр освіти і науки Сергій Шкарлет у своєму Telegram-каналі.

Він повідомив, що майже кожна друга школа України навчає дітей з особливими освітніми потребами.

«З початку 2020/2021 н.р. в інклюзивних класах почали навчатися 25 078 учнів. Ця кількість майже в 10 разів перевищує дані п’ятирічної давнини. Загалом у школах створено 18 687 інклюзивних класів. Цього навчального року майже 43% від загальної кількості шкіл організували інклюзивне навчання. Тобто майже кожна друга школа в Україні навчає дітей з особливими освітніми потребами. Звичайно, цей показник має сягати 100%, і ми рухаємося в цьому напрямку», - сказав Шкарлет.

Урядовець також додав, що для проведення комплексної психолого-педагогічної оцінки розвитку дитини та надання допомоги в навчанні дітям з ООП працює мережа інклюзивно-ресурсних центрів, яких на початок 2021 року створено 635.

«Наприкінці минулого року команда МОН вдосконалила портал, на якому можна онлайн обрати найближчий ІРЦ, зареєструватись і прийти на прийом у зазначений час, без очікування в чергах. Портал також має зручний мобільний застосунок, доступний на PlayMarket і AppStore», - сказав міністр.

Він додав, що інклюзивна освіта насамперед має забезпечувати право дітей на реалізацію рівних можливостей. Тож команда МОН продовжує працювати над цим завданням.

Нагадаємо, раніше Шкарлет повідомив, що у бюджеті на освіту на 2021 рік передбачений 1 млрд грн на формування місць дистанційного навчання для кожної української школи.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: