Вакцина від коронавірусу: МОЗ планує змінити компанію щодо закупівлі

Читать на русском
МОЗ планує змінити компанію із закупівлі вакцин від коронавірусу для України. Про це повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов.
Фото - «Слово і діло».

МОЗ планує змінити компанію із закупівлі вакцин від коронавірусу для України. Про це повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

«Я думаю, що найближчим часом ми поміняємо компанію, яка буде виконувати функції із закупівлі вакцин. Ми не можемо ризикувати забезпеченням вакцинами України, тому що комусь хочеться писати пости в соцмережах і отримати «хвилинку слави», — пояснив міністр.

За його словами, Україна веде переговори з різними компаніями-виробниками вакцин ще з травня 2020 року.

Як відомо, генеральний директор ДП «Медичні закупівлі України» Арсен Жумаділов звинуватив Степанова у перевищенні повноважень в переговорах при закупівлі вакцин від коронавірусу для України. Він зазначив, що через зволікання Україна не мала зарезервованих доз, хоча замовлення на комерційній основі повинні досягти 32 млн доз, не рахуючи 8 млн доз по домовленості з COVAX.

Раніше стало відомо, що МОЗ погодило лише контракт з китайською компанією Sinovac Biotech.

Нагадаємо, більше 30 країн світу розпочали масову вакцинацію населення від коронавірусу. Щеплення отримують переважно особи, що входять до групи ризику.

Максим Степанов: «840 ШВЛ планували купити за гроші ЄБРР, але ситуація змінилася і їх витратили в інший спосіб»Глава МОЗ Максим Степанов розповів, коли в Україні запровадять медичне страхування і ліцензування лікарів, яке обладнання і в якій кількості закуповують в умовах пандемії коронавірусу, і як професію лікаря збираються робити престижною.

Україна очікує вакцину навесні 2021 року. Тим часом у Міністерстві охорони здоров'я розробили чотириетапний план вакцинації населення, який будуть оновлювати відповідно до реальної ситуації. «Слово і діло» розібралося, що передбачає план.

Наші аналітики дослідили, що у очільника МОЗ Максима Степанова 151 обіцянка. З них чиновник виконав лише 40. Зокрема одна з них щодо підписання технічних документів щодо отримання вакцини від коронавірусу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: