Карантин у січні: голова МОЗ нагадав, чим дозволено торгувати

Читать на русском
В Україні під час жорсткого карантину з 8 по 24 січня дозволена торгівля продуктами, ветпрепаратами і ліками
Фото Слово і діло

В Україні під час жорсткого карантину з 8 по 24 січня дозволена торгівля продуктами, ветпрепаратами і ліками. Питання щодо товарів побутової хімії МОЗ планує уточнити на засіданні Кабміну.

Про це повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов у вівторок, 5 січня.

Коронавірус у світі: скільки тривали локдауни у різних країнахТривалість локдауну в Британії становила 110 днів, у Франції – 87 днів. В Україні весняний локдаун і карантин вихідного дня тривали 108 днів.

Він, зокрема, прокоментував інформацію про заборону торгівлі низкою товарів, яка почала з'являтися в соцмережах.

_«Я бачив цю інформацію, яка з'явилася в мережі, вона не є достовірною. Чим дозволено буде торгувати в період з 8 по 25 січня - це торгівля продуктами харчування, на торгових площах, де не менше 60% площі призначена для торгівлі продуктами харчування, лікарськими засобами, виробами медичного призначення, засобами гігієни, засобами зв'язку, ветеринарними препаратами, кормами , насінням та засобами захисту рослин. Торгівля іншими групами товарів може здійснюватися виключно при адресній доставці замовлень»___, - повідомив Степанов.

За словами глави МОЗ, було ще питання щодо побутової хімії.

«Вважаю, сьогодні ми зробимо уточнення на засіданні Кабміну», - додав він.

Міністр зазначив, що коли уряд складав список товарів, які не можна буде придбати, то виходив з того, що карантин буде в Україні тільки 16 днів.

«16 днів це той термін, який потрібен нам, щоб повністю збити хвилю поширення COVID-19. Нам це потрібно, щоб ми потім вже не впроваджували ніяких локдаунів, щоб ми спокійно пройшли пікове зростання захворюваності на грип, щоб ми вже з весни не оголошували локдаун, і витримала наша медична система», - сказав Степанов.

Нагадаємо, в МОЗ заявляли, що скасовувати локдаун у січні не планують.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: