Коронавірус в Україні йде на спад п'ятий тиждень поспіль – ОПУ

Читать на русском
В Україні п'ять тижнів поспіль знижується рівень захворюваності на COVID-19. Однак в МОЗ допускають, що після Нового року хворих на коронавірус побільшає.
president.gov.ua

В Україні вже кілька тижнів поспіль знижується рівень захворюваності на COVID-19 і пневмонію. Однак в МОЗ припускають, що після Нового року хворих на коронавірус побільшає.

Про це йшлося сьогодні, 4 січня, під час селекторної наради у президента України Володимира Зеленського, передає пресслужба ОПУ.

Пандемія COVID-19: чотири етапи вакцинації українцівУкраїнців хочуть вакцинувати від коронавірусу в чотири етапи – з січня 2021-го до березня 2022 року. Але це попередній план.

«В останні тижні в Україні зменшується кількість хворих на COVID-19 і зростає кількість тих, хто одужав», - йдеться в повідомленні.

За словами прем'єр-міністра Дениса Шмигаля, сьогодні в Україні госпіталізовано 22 802 особи. П'ять тижнів тому таких було в середньому 28-29 тисяч пацієнтів.

Крім того, очільник МОЗ Максим Степанов зазначив, що в Україні за останній тиждень було зафіксовано 19,5 тисячі випадків захворювання на пневмонію. З 9 по 15 листопада - таких випадків було майже 39 тисяч.

«Водночас глава МОЗ вважає, що існує ймовірність зростання кількості хворих на коронавірус після новорічних свят. До того ж очікується зростання сезонної захворюваності на грип», - додали в ОПУ.

Нагадаємо, в Україні за минулу добу зафіксовано 4 158 нових випадків коронавірусу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: