Гончаренко передумав ініціювати поновлення справи проти російського ведучого

Читать на русском
Олексій Гончаренко передумав ініціювати поновлення кримінальної справи проти російського ведучого Корчевнікова.

Народний депутат від «Європейської солідарності» Олексій Гончаренко не виконав обіцянку ініціювати поновлення кримінальної справи щодо російського журналіста Бориса Корчевнікова.

Обіцянку Гончаренко давав 21 жовтня, нагадує «Слово і діло».

У вересні 2014 року Корчевнікову заборонили в'їзд в Україну на 5 років через відвідування окупованого Криму. Також Служба безпеки України порушила проти журналіста кримінальну справу за незаконний перетин державного кордону. У квітні 2020 року стало відомо, що її закрили через відсутність складу злочину.

У жовтні 2019 року Корчевніков приїжджав до Києва. В Україні його пустили, оскільки заборона на в'їзд закінчилася. Після заборону продовжили ще на три роки.

«Правильніше було його, звичайно, тут заарештувати. Але, на жаль, ще в квітні місяці СБУ справу проти нього закрила. Я зараз буду звертатися до них, мені здається там є повний склад злочину і потрібно справу не закривати, а навпаки доводити до кінця», – пообіцяв депутат.

Однак в СБУ «Слово і діло» повідомили, що Гончаренко не звертався до них щодо поновлення кримінальної справи проти Корчевнікова. За даними на сайті Верховної ради, депутат також не відправляв жодних запитів до правоохоронних органів.

Таким чином, Гончаренко обіцянку провалив.

Нагадаємо, «Слово і діло» складало добірку страшних обіцянок українських політиків.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: