У Латвії запровадять комендантську годину на новорічні свята

Читать на русском
Для протидії поширенню коронавірусу у Латвії тамтешній уряд вирішив запровадити комендантську годину на період зимових свят, з 30 грудня по 4 січня, а також з 8 по 10 січня. Також було продовжено режим надзвичайної ситуації до 7 лютого.
Фото з відкритих джерел

Для протидії поширенню коронавірусу у Латвії тамтешній уряд вирішив запровадити комендантську годину на період зимових свят, з 30 грудня по 4 січня, а також з 8 по 10 січня. Також було продовжено режим надзвичайної ситуації до 7 лютого.

Про це заявив прем’єр-міністр Латвії Кріш’яніс Каріньш, повідомляє Delfi.

Він розповів, що обмеження діятимуть з 22 години вечора до 5 години ранку. В цей час всі, хто не має поважних причин, повинні знаходитися вдома.

Окрім того, Каріньш розповів, що за останній тиждень кожен день від коронавірусу вмирають в середньому 17 осіб, і це потрібно зупинити.

Міністр охорони здоров'я Ілзе Вінькеле закликала провести «тихі вихідні» за вивченням інформації про вакцини і нагадала, що в лікарнях борються за своє життя понад 1000 хворих.

Обмежувати пересування вдень поки що не планується. Магазини та кафе зможуть працювати з 6:00 до 21:00, щоб працівники могли дістатися до будинку, не порушуючи правила.

Кожен випадок порушення комендантської години розглядатиметься індивідуально, пояснив глава Держполіції Арманд Рукс. Якщо людина вийшла в цілодобову аптеку за ліками - це зовсім інша ситуація, аніж якщо вночі хтось п'яний ходить по місту і веселиться.

Мета обмежень - не оштрафували якомога більшу кількість людей, а зробити так, щоб не було народних гулянь на Новий рік. Тих, хто зможе пояснити, з якої поважної причини він вийшов на вулицю, можуть і не оштрафувати.

Як пояснила Вінькеле, в сад приватного будинку виходити можна. До 17 січня продовжується обмеження планових медичних послуг. Допомагати контролювати дотримання комендантської години буде армія. Планується залучити кілька сотень військових.

Нагадаємо, у неділю, 27 грудня, в Австрії розпочався черговий, вже третій з початку пандемії, жорсткий загальнонаціональний карантин, який запровадили для протидії поширенню хвороби у період зимових свят.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: