Коронавірус у світі: в Австрії розпочався локдаун

Читать на русском
У неділю, 27 грудня, в Австрії розпочався черговий, вже третій з початку пандемії, жорсткий загальнонаціональний карантин, який запровадили для протидії поширенню хвороби у період зимових свят.
Фото з відкритих джерел

У неділю, 27 грудня, в Австрії розпочався черговий, вже третій з початку пандемії, жорсткий загальнонаціональний карантин, який запровадили для протидії поширенню хвороби у період зимових свят.

Про це повідомляє DW.

Зазначається, що протягом трьох тижнів в країні не працюватимуть перукарні і більшість магазинів, за винятком продовольчих та тих, які продають товари щоденного попиту. Також залишаться відкритими аптеки, банки та велосипедні майстерні.

Жителі зможуть залишати свої будинки цілодобово, але тільки з поважних причин. Серед них, зокрема, заняття спортом або прогулянки. Також жителі країни повинні істотно обмежити свої соціальні контакти.

Тим часом інші магазини та заклади культури відкриються вже 18 січня, і до них зможуть потрапити тільки ті люди, які пройдуть тестування на коронавірус і отримають негативний результат.

«Я вважаю, що тести в найближчі місяці будуть абсолютно нормальними явищами, як чищення зубів щодня», - заявив федеральний канцлер Австрії Себастьян Курц.

Він додав, що очікує третьої хвилі заражень коронавірусу по всій Європі на початку 2021 року. На його думку, жителі країни частково зможуть повернутися до нормального стану влітку.

При цьому на час локдауну в країні працюватимуть численні гірськолижні курорти. Втім, через суворі карантинні обмеження, там зможуть відпочити тільки місцеві жителі.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що Кабмін Ізраїлю схвалив впровадження жорсткого карантину.

Також ми писали, що в Австралії посилили карантин.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: