Фонд боротьби з коронавірусом витрачений майже на 80%

Читать на русском
В Україні з Фонду боротьби з COVID-19 витратили вже 57 млрд гривень, тобто майже 80 відсотків.
фото з відкритих джерел

В Україні з Фонду боротьби з COVID-19 витратили вже 57 млрд гривень з 72 млрд, тобто майже 80%.

Про це повідомляє пресслужба Мінфіну в середу, 30 грудня.

Оборона, медицина, інфраструктура: державні витрати за останні 10 роківЯкими були витрати на оборону, охорону здоров'я і транспортну інфраструктуру останні 10 років.

«Станом на 28 грудня 2020 року з Фонду боротьби з COVID-19 використані 57,1 млрд гривень (79,3%) з передбачених 72 млрд грн коштів загального фонду державного бюджету. З них на охорону здоров'я використано 14,7 млрд грн з 22,4 млрд грн виділених коштів, або 65,6%», - сказано в повідомленні.

При цьому на закупівлю апаратів ШВЛ використано 84 млн грн; на забезпечення лабораторій МОЗ та закупівлю засобів індивідуального захисту - майже 2 млрд гривень із виділених 4 млрд гривень.

Крім того, місцевим бюджетам для забезпечення лікарень киснем направлено 1,5 млрд гривень; на доплати і надбавки медикам - 5,5 млрд гривень з передбачених 6 млрд. На соцзахист - 12,8 млрд з передбачених 17,4 млрд гривень.

«На будівництво, реконструкцію та ремонт автодоріг державного значення направлено 24,9 млрд грн з передбачених 26 млрд грн. На сферу забезпечення правопорядку направлено 3,6 млрд грн з 4,5 млрд грн», - додали в Мінфіні.

У відомстві нагадали, що бюджет фонду збільшили на 8,9 млрд грн, з них 5 млрд Кабмін направив на допомогу ФОП при посиленні карантину, а майже 1,4 млрд гривень передбачено на придбання COVID-вакцин.

Нагадаємо, в Україні в 2021 році хочуть дофінансувати медицину за допомогою нового спеціального фонду.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: