У Мінфіні відзвітували про витрати з COVID-фонду

Читать на русском
З Фонду боротьби з коронавірусом використано 45,4 млрд гривень. З них на охорону здоров'я витратили 12 млрд. грн.
фото з відкритих джерел

Станом на 7 грудня з Фонду боротьби з коронавірусом використали трохи більше 45 млрд гривень. З них на медицину направлена тільки четверта частина.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства фінансів.

«Ковідного» фонду у 2021 році в Україні не буде – РазумковСтворення окремого фонду для боротьби з коронавірусною інфекцією в Україні у 2021 році не планується.

«Станом на 7 грудня 2020 року з Фонду боротьби з COVID-19 використано 45,4 млрд гривень. З них на охорону здоров'я використано 12 млрд грн з 23,8 млрд грн виділених коштів, або 50%. На закупівлю апаратів ШВЛ направлено 63 млн грн з передбачених 100 млн грн. На забезпечення лабораторій МОЗ та закупівлю засобів індивідуального захисту для працівників закладів охорони здоров'я використано 1 млрд грн з виділених 4 млрд гривень. На субвенцію місцевим бюджетам для забезпечення лікарень киснем - 1,5 млрд гривень. На підвищення надбавок і доплат медичним працівникам направлено 5,3 млрд грн з передбачених на ці цілі 6 млрд гривень», - йдеться в повідомленні

У Мінфіні також нагадали, що бюджетний комітет ВР на засіданні 9 грудня погодив перерозподіл 5,3 млрд грн з Фонду боротьби з COVID-19 МОЗ для реалізації програми держгарантій медичного обслуговування населення за рахунок скорочення витрат на будівництво і ремонт доріг.

Крім того, в Фонд перерахують 8,9 млрд гривень з держбюджету, які в подальшому направлять на підтримку підприємців.

Нагадаємо, на початку листопада в Україні почали аудит COVID-фонду.

Станом на 24 листопада з нього було використано 41 млрд грн.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: