«Січневий» карантин: як вплинуть на медичну систему нові обмеження

Читать на русском
Валентин Краснопьоровполітичний експерт

Кабінет міністрів продовжив загальний карантин в Україні до 28 лютого 2021 року, з 8 до 25 січня буде жорсткий локдаун, щоб стримати поширення коронавірусу і сезонних захворювань. В Україні діятимуть обмеження «помаранчевої» зони. Влада, зокрема, розраховує зменшити завантаженість медичної системи. У коментарі «Слово і діло» політолог Валентин Краснопьоров відзначив, що нові обмеження застосують частково через виснажений економічний ресурс, але це додаткова пауза для медиків.

«Влада, запроваджуючи карантин намагається хоч якось зменшити наслідки розповсюдження коронавірусу. Але можливості піти на відповідні заходи повною мірою – немає, бо виснажені економічні ресурси, зростає невдоволеність населення. Й цим наша ситуація різниться від ситуації у європейських країнах чи Сполучених Штатах, тому ми вимушені запроваджувати «гібридні» заходи», ‒ сказав Краснопьоров.

Кабмін затвердив жорсткий карантин у січніУ середу, 9 грудня, Кабмін на позачерговому засіданні затвердив офіційну дату жорсткого карантину. Його запровадять з 8 до 25 січня.

Політолог додав, що у нинішній ситуації був би доречний повний локдаун, однак країна не може собі дозволити надто жорстких заходів.

«Треба розуміти, що у влади немає можливості зупинити повністю все. Я не виключаю, що МОЗ запропонував такий крок для того, що дійсно перезавантажити медичну систему й це може допомогти, і за рахунок цього буде якась пауза. Є думка, що такий карантин зменшить наплив хворих коронавірусом після свят, тому варто цим скористатися», ‒ додав він.

Нагадаємо, на засіданні Кабміну офіційно оголосили терміни січневого локдауну.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: