Команда Трампа перешкоджає передачі справ новій адміністрації – Байден

Читать на русском
Обраний президент США Джо Байден заявив, що адміністрація чинного президента Дональда Трампа блокує передачу справ його адміністрації.
Фото: Reuters

Обраний президент США Джо Байден заявив, що адміністрація чинного президента Дональда Трампа блокує передачу справ його адміністрації.

Відповідну заяву політик зробив під час пресконфенреції, повідомляє The Guardian.

За словами Байдена, найбільший опір чинить політичне керівництво Пентагону і одне із ключових управлінь Білого дому.

«Ми стикнулися з перешкодами, які створює політичне керівництво міністерства оборони та управління (Білого дому — ред.) з питань менеджменту й бюджету. Зараз ми просто не отримуємо всієї необхідної інформації щодо ключових питань національної безпеки від адміністрації, яка йде», — наголосив обраний президент.

Він назвав це проявом безвідповідальності з боку чинної влади, а також повідомив, що адміністрація Дональда Трампа завдала серйозної шкоди багатьом урядовим установам.

«Багато з них були позбавлені персоналу, можливостей і морального духу», — сказав Байден.

Він підкреслив, що його кабінет потребує «чіткого уявлення» про стан справ, зокрема про дії американських військ у світі та операції стримування ворожих проявів.

«Нам потрібна повна інформація про планування бюджету, що проводиться в міністерстві оборони та інших відомствах», — констатував Байден.

Він додав, що не можна допустити, аби ймовірний противник скористався будь-якою паузою або плутаниною в період зміни адміністрацій.

Нагадаємо, 14 грудня у США завершилося голосування колегії виборників, яка обирала президента США на наступні 4 роки. За результатами голосування, новим очільником держави став Джо Байден.

Водночас, його конкурент, чинний президент США, республіканець Дональд Трамп звинуватив Байдена та ЗМІ у фальсифікації результатів виборів. Однак, після низки відхилених судових позовів команди Трампа щодо порушень виборчого процесу, в його адміністрації таки погодилися розпочати процес передачі влади Джо Байдену.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: