Офіс генпрокурора передав до НАБУ справу ексголови Чернігівської РДА

Читать на русском
В Офісі генпрокурора ухвалили рішення про зміну органу досудового розслідування зі Служби безпеки на Національне бюро.
Сергій Журман

Офіс генерального прокурора передав до Національного антикорупційного бюро кримінальне провадження за підозрою колишнього голови Чернігівської районної державної адміністрації Чернігівської області, депутата Чернігівської обласної ради Сергія Журмана в одержанні неправомірної вигоди.

Таку постанову ще 13 листопада виніс один із заступників генпрокурора, повідомляє «Слово і діло».

За версією слідства, Журман вимагав 10 тисяч доларів у місцевого мешканця. У таку суму він оцінив видачу розпорядження на розроблення детального плану території та погодження зміни цільового призначення земельних ділянок площею 6 гектарів у Чернігівській області. Його затримали під час одержання всією суми коштів.

Пізніше суд відправив Журмана під цілодобовий домашній арешт. У зв'язку з наближенням дати завершення дії запобіжного заходу прокурор САП подав клопотання про його продовження. Вивчивши клопотання, суддя Вищого антикорупційного суду задовольнив його частково, продовживши домашній арешт лише до 5 січня. Також Журман буде зобов'язаний прибувати за першою вимогою; не відлучатися з населеного пункту, в якому він проживає, без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та роботи; утримуватися від спілкування із свідками та здати на зберігання закордонні паспорти.

Нагадаємо, 4 листопада СБУ затримала Журмана. 21 листопада президент Володимир Зеленський звільнив його з посади голови Чернігівської РДА.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: