СБУ затримала інспектора Галицької митниці на хабарі

Читать на русском
Співробітники Служби безпеки України затримали інспектора митного посту «Яворів» Галицької митниці за систематичне одержання хабарів від водіїв.
Фото: СБУ

Співробітники Служби безпеки України затримали інспектора митного посту «Яворів» Галицької митниці за систематичне одержання хабарів від водіїв.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

У повідомленні зазначається, що посадовець організував корупційний механізм під час митного оформлення авто. За фіксовану суму коштів зловмисник забезпечував безперешкодний пропуск транспортних засобів через митний кордон.

Оперативники спецслужби задокументували, що протягом зміни митник отримував неправомірної вигоди на суму від 60 тисяч гривень. На своїй посаді він пропрацював 1,5 місяця, за цей час задокументовано 15 його чергувань.

Повідомляється, що правоохоронці затримали фігуранта відповідно до ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України під час отримання чергового хабаря.

Наразі відкрите кримінальне провадження. Тривають слідчі дії. Перевіряється причетність керівної ланки митного посту до корупційної діяльності.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що СБУ перевіряє діяльність депутатів Сюртівської територіальної громади, які 21 листопада після присяги замість гімну України виконали гімн Угорщини.

Також ми писали, що співробітники Служби безпеки України викрили корупційну схему, яку організували колишні та діючі посадовці Державної служби морського та річкового транспорту.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: