Дистанційне навчання: чого потребують школи у наступному році

Читать на русском
Микола Скибаексперт напрямку "Освіта", UIF

У бюджеті на освіту на 2021 рік передбачений 1 млрд грн на формування місць дистанційного навчання для кожної української школи, сказав міністр освіти і науки Сергій Шкарлет. У коментарі «Слово і діло» експерт Микола Скиба пояснив, що дистанційне навчання поглибило нерівність у доступі до освіти, тому за ці кошти необхідно посилити цифрову інфраструктуру.

«Передусім, потрібно забезпечити учасників освітнього процесу необхідними девайсами. По-друге, це інтернет. Тому що навіть за наявності контенту, а його теж немає, не буде як його доставити. Інтернет – це навіть базовий мінімум. Тобто: інтернет, девайси й контент. Далі вже ‒ методичні розробки», ‒ сказав Скиба.

Експерт пояснив, що цифрова інфраструктура допоможе вирівняти ситуацію в умовах навчання онлайн.

Комітет Ради не підтримав призначення Шкарлета главою МОНКомітет ВР з питань освіти, науки та інновацій не підтримав кандидатуру Сергія Шкарлета на посаду міністра освіти.

«Найкращий варіант – це коли кожний учень має девайс. Це можна прирівняти до набору підручників. Тоді можна вести мову про те, що інфраструктура готова й забезпечується рівний доступ, але, на жаль, формат дистанційної освіти поглиблює ці розриви», ‒ додав експерт.

При цьому Скиба додав, що варто провести аудит, щоби чітко розуміти, що нині є у розпорядженні шкіл.

«Без такого аудиту, який може зафіксувати ситуацію, проблема не вирішиться. Я скептично це сприймаю, бо коли немає аудиту, це ні про що. Ми говоримо про витрату грошей, не знаючи, що в нас є», ‒ сказав експерт.

Нагадаємо, МОН рекомендує школам зробити канікули у січні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: