Білоруському бізнесмену відмовили у купівлі банку в Україні через санкції ЄС

Читать на русском
Національний банк України відмовив громадянину Республіки Білорусь Мікалаю Варабью в придбанні 100% статутного капіталу АТ БТА Банк. Рішення прийняте у зв’язку з тим, що ділова репутація заявника не є бездоганною.
Фото: news.tut.by

Національний банк України відмовив громадянину Республіки Білорусь Мікалаю Варабью в придбанні 100% статутного капіталу АТ «БТА Банк». Рішення прийняте у зв’язку з тим, що ділова репутація заявника не є бездоганною.

Про це повідомляє прес-служба НБУ.

Зазначається, що рішенням Ради ЄС від 17 грудня 2020 року Варабья віднесено до переліку осіб до яких застосовано персональні санкції.

«Відповідно до вимог нормативно-правових актів Національного банку застосування санкцій до особи є підставою втрати нею бездоганної ділової репутації протягом строку дії санкцій та трьох років після їх скасування», – йдеться в повідомленні.

Також в НБУ додали, що однією з підстав ухваленого рішення стало неподання достатніх документів та інформації для підтвердження відповідності фінансового стану заявника та джерел його власних коштів вимогам законодавства України.

За даними НБУ, наразі контролером АТ «БТА Банк» є громадянин Казахстану Кенес Ракішев. Нагадаємо, Європейський союз затвердив новий пакет санкцій проти режиму Олександра Лукашенка в Білорусі. Їх запровадили через застосування насильства відносно громадян та порушення прав людини.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: