Зеленського просять відсторонити главу КСУ Тупицького

Читать на русском
Офіс генерального прокурора направив поштою повідомлення про підозру главі Конституційного суду Олександру Тупицькому.
Фото з відкритих джерел.

Офіс генерального прокурора направив поштою повідомлення про підозру главі Конституційного суду Олександру Тупицькому. Також направили клопотання президентові України Володимиру Зеленському про відсторонення Тупицького з посади судді терміном на два місяці.

«Він (Тупицький — ред.) повідомив, що не може прибути через сімейні обставини, проте не надав документи про поважність причин неявки. Повідомлення про підозру вручається в день його складання, а в разі неможливості вручення надсилається поштою того самого дня», — пише «Інтерфакс-Україна».

Перезапуск КСУ повинен розпочатися з Тупицького – ЗеленськийПерезапуск Конституційного суду України повинен розпочатися із відставки його теперішнього очільника Олександра Тупицького, який повинен піти з посади за власним бажанням.

Тому повідомлення про підозру, складене Офісом генпрокурора, сьогодні, 28 грудня надіслали поштою на його адреси.

Главу КС підозрюють у підкупі свідка та введенні в оману суду шляхом свідомо неправдивого показання свідка. Йдеться про вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ст. 386 і ч. 2 ст. 384 Кримінального кодексу.

Раніше президент України Володимир Зеленський розповів, що перезапуск Конституційного суду України повинен розпочатися із відставки його теперішнього очільника Олександра Тупицького.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: