У ЦГЗ розповіли, як відсвяткувати Новий рік та не заразитися COVID-19

Читать на русском
Зустріти Новий рік і відсвяткувати Різдво вдома у колі членів сім'ї - найкращий спосіб захистити себе і своїх близьких під час пандемії коронавірусу.

Зустріти Новий рік і відсвяткувати Різдво вдома у колі членів сім'ї - найкращий спосіб захистити себе і своїх близьких під час пандемії коронавірусу.

Про це в четвер, 24 грудня, попередив Центр громадського здоров'я в Facebook.

«Якщо ж ви вирішите святкувати разом з іншими, збирайтеся невеликою компанією до 10 осіб або менше. Візьміть до уваги, що святкування в приміщенні більш небезпечні, ніж на відкритому повітрі», - додали в Центрі.

На морі, в горах чи біля ялинки на площі: де українці можуть провести новорічні святаЖодних дискотек у готелях Туреччини та Єгипту. Доступ до моря та гірськолижних курортів Італії перекритий. Куди поїхати на свята.

Крім того, фахівці рекомендують скасувати вечірку і залишитися вдома у тому випадку, якщо у вас або у когось із близьких людей з'явилися симптоми грипу або COVID-19.

В цілому, за даними ЦГЗ, дотримуючись елементарних правил, можна безпечно відсвяткувати різдвяні свята:

  • носіть маску в приміщенні та на відкритому повітрі, переконайтеся, що маска закриває і ніс, і рот. У холодну погоду надягайте маску під шарф, лижну маску;
  • зберігайте запасну маску на випадок, якщо ваша стане вологою від дихання або від снігу або дощу;
  • дотримуйтеся фізичної дистанції. Пам'ятайте, у приміщенні або на вулиці у вас більше шансів заразитися або поширити COVID-19, ніж якщо ви перебуваєте в тісному контакті з іншими людьми;
  • наскільки це можливо, уникайте скупчення людей і погано провітрюваних приміщень. - Періодично відкривайте вікна і двері, щоб провітрити кімнату;
  • часто мийте руки водою з милом не менше 20 секунд, особливо після того, як ви перебували в громадському місці, плювали або кашляли і перед їжею. Якщо такої можливості немає, використовуйте дезінфікуючий засіб для рук, що містить не менше 60% спирту.
  • Не торкайтеся руками маски, очей, носа і рота.

Нагадаємо, протягом минулої доби, 25 грудня, в Україні підтвердили 11 035 нових випадків зараження на коронавірус. Хворобу виявили, зокрема, у 484 дітей та 388 медпрацівників.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: