Українські туроператори почали публікувати свої ціни в гривні

Читать на русском
Найбільші туроператори України перевели ціни на свої послуги в гривню замість валютних розрахунків за внутрішнім курсом.
Фото: 34travel.me

Найбільші туроператори України перевели ціни на свої послуги в гривню замість валютних розрахунків за «внутрішнім курсом».

Про це повідомив голова Київського обласного територіального відділення АМКУ Олексій Хмельницький у Facebook.

«Всі 10 найбільших туроператорів України перевели свої ціни на відпочинок у гривню та, відповідно, змінили дані про тури на своїх сайтах. Тепер не буде ніякого «власного курсу валют» – який не відповідає жодному офіційному курсу. Все по-чесному», – написав він.

Хмельницький додав, що таким чином туроператори виконали рекомендації Антимонопольного комітету.

«Відтепер ви не побачите на сайтах туроператорів ціни у валюті, курс якої нікому не відомий до моменту розрахунку за тур, як це було раніше. Тепер всі ціни зрозумілі заздалегідь», – написав чиновник.

Йдеться про наступні компанії: Пегас Туристик (Pegas Touristik), Тез Тур (Tez Tour), Джоін Ап (Join UP!), Корал Тревел (Coral Travel), Тревел Профешнл груп (TPG), Анекс Тур (Anex Tour), ТТВК (TUI), Музенідіс тревел Україна (Mouzenidis Travel), Компас України (Kompas Touroperator), Альф (Alf).

Нагадаємо, на початку грудня АМКУ порушив справу проти 10 найбільших туристичних операторів через вказані ними на своїх сайтах неточні вартості турів. Туроператорам було надано 10 днів, щоб змінити рекламу цін своїх турів, в іншому випадку їм загрожував штраф до 5% від доходу за 2019 рік.

Раніше повідомлялось, що міжнародний туризм у 2020 році втратив понад 900 млрд доларів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: