У столиці затримали банду, яка займалася збутом фальшивих грошей

Читать на русском
Столичні правоохоронці викрили банду, яка займалася збутом фальшивих грошей у Києві та Київській області. Ймовірна шкода, якої вони могли завдати державі, сягає майже 20 млн гривень.
Фото: СБУ

Столичні правоохоронці викрили банду, яка займалася збутом фальшивих грошей у Києві та Київській області. Ймовірна шкода, якої вони могли завдати державі, сягає майже 20 млн гривень.

Про це повідомляє пресслужба Служби безпеки України.

У повідомленні зазначається, що група з кількох жителів Києва та Київської області займалося збутом підроблених купюр високої якості.

Реалізовані купюри мали захисні елементи для проходження контролю на спеціальних електронних пристроях, включаючи пункти обміну валют. Своїх клієнтів зловмисники шукали через особисті зв'язки.

За даними слідства, діяльність угруповання могла завдати шкоди державі на суму майже 20 мільйонів гривень.

Під час обшуків за місцями проживання фігурантів вилучені купюри невідомого походження на суму майже 600 тисяч гривень, вогнепальну зброю та наркотики. Також були виявлені посвідчення працівників органів влади та правоохоронних структур.

Зловмисникам повідомлено про підозри у скоєнні злочину, передбаченого ч.2 статті 199 Кримінального кодексу України (виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою використання при продажу товарів, збуту або збут підроблених грошей, державних цінних паперів, білетів державної лотереї, марок акцизного податку чи голографічних захисних елементів).

У разі, якщо вину підозрюваних доведуть, їм загрожує позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що співробітники Служби безпеки України затримали інспектора митного посту «Яворів» Галицької митниці за систематичне одержання хабарів від водіїв.

Також ми писали, що співробітники Київської митниці спільно з правоохоронцями Національної поліції та представниками Служби безпеки України зупинили спробу незаконного вивезення 285 кг необробленого бурштину з України до Китаю.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: